Cosly.com
Jan Snel Transport   NL 0031 (0)348 47 90 90 / BE 0032 (0)3 789 09 94

AZ Jan Palfijn, Gent (BE)

Projectdetails
Toepassing: Ziekenhuis
Opdrachtgever: AZ Jan Palfijn Gent

Het AZ Jan Palfijn in Gent heeft behoefte aan tijdelijke uitbreiding van haar bestaande huisvesting. Jan Snel bundelt haar krachten met bouwonderneming Denys en wint de aanbesteding. Een prachtige uitdaging: in slechts 20 weken wordt maar liefst 3.800 m² gerealiseerd, die aan de hoogste eisen van het ziekenhuis voldoet!

De eerste en tweede verdieping van het semipermanente ziekenhuis is bestemd voor verpleegafdelingen, spreekkamers voor doktoren en zusterposten. De bovenverdieping wordt ingericht als PAAZ-afdeling (gesloten inrichting voor psychiatrische patiënten), onder meer voorzien van isoleercellen. In totaal voorziet het gebouw in een capaciteitsuitbreiding van 91 bedden.

Zoals elk project heeft ook de bouw van het semipermanente ziekenhuis haar bouwtechnische bijzonderheden. Onder het gebouw bevindt zich bijvoorbeeld een tunnel met een doorsnede van 4 meter! Hierdoor is een extra verzwaarde fundering toegepast met betonbalken van 0,8 x 0,8 meter. Verder is het gebouw voorzien van twee beddenliften, ingebouwd in een betonnen liftschacht, en zijn er twee aansluitingen op het bestaande zieken- huis. Om de installaties van de nieuwbouw feilloos te kunnen koppelen aan die van het bestaande ziekenhuis waren diverse installatietechnische aanpassingen vereist, die geheel door Jan Snel werden verzorgd.

Terug naar overzicht
Meer projecten uit dit segment